Verzekerd op reis.

Sociale Verzekeringsbank

De uitdaging

Nederlandse studenten die langer dan 8 maanden in het buitenland studeren moeten dat aan de SVB laten weten omdat zij anders onverzekerd zijn. Bijna niemand doet dat, wat resulteert in geldboetes, hoge medische kosten en veel werk voor SVB.

Onze aanpak

Door in de ervaring van studenten te duiken vonden wij problemen en behoeftes die de studenten zelf direct ervaren. Zo was iedereen onzeker of alles wel geregeld was voordat ze in het buitenland gingen studeren (huisvesting, studiepunten, sociale activiteiten etc.). Dit, en andere inzichten zijn omgezet in een online prototype, waar studenten een persoonlijk stappenplan voor hun reis kunnen maken.

Het resultaat

Die oplossing bleek in het experiment zo aantrekkelijk dat studenten deze graag gebruiken en daarmee tegelijkertijd de SVB op de hoogte stellen van hun reisplannen. Student blij, SVB blij, wij blij. In plaats van enkelen, geven nu vele honderden studenten hun reis door aan de SVB. Zo realiseerden we samen veel sneller, effectiever, leuker en goedkoper dan de SVB gewend is.

Schoolspullen, tas en laptop

Meer cases

terug naar cases

Adres

Chrysantenstraat 23
1214 BL, Hilversum

KVK - 72051337

BTW - NL858964867B01

Neem contact op

martijn@growapair.nl

+31 (6) – 5161 0694

Neem contact op

martijn@growapair.nl

+31 (6) – 5161 0694

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk hier de opties voor gebruik van cookies, die voor deze site mogelijk zijn.

weiger

accepteer